Persoane interesate

vineri, 22 iunie 2012

Ce tipuri de bere gasim in Ucraina la Euro 2012?


Berea din Ucraina este asemanatoare cu cea din Cehia insa in tara gazda a campionatului european vom gasi cu siguranta mai multe tipuri de bere. Berea din Ucraina este de calitate, mai ales daca o comparam cu berea ruseasca. In general berea din Rusia si Ucraina tind sa respecte stilul traditional german cu cateva exceptii. Cele mai importante tipuri de bere din Ucraina sunt:
  • SVITLE (Light) – Pale Lager standard cu ABV de 4-5%. Fara aroma prea puternica  insa per ansamblu bere buna care nu iese din tipare. Cea mai buna din aceasta categorie:Lviviske Premium.

Bere EFES PILSENER 0.5L

Pilsener este un tip de bere blondă cu fermentare în straturile inferioare, care a fost produsă pentru prima dată în oraşul Pilzen din Boemia, în anul 1842.

Efes Pilsener simbolizează veselia şi spiritul pozitiv, acele momente speciale de fericire şi relaxare, pline de spiritualitate.

  • Ingrediente: apă, malţ, melasă de maltoză, hamei.
  • Conţinutul în extract al mustului de malţ: 12 %.
  • Valoarea energetică: 46 kcal / 100g.
  • Valoarea nutritivă la 100 g: proteine – 0,6 g, glucide – 4,7 g.
  • Pasteurizată
  • Nu conţine conservanţi şi aditivi alimentari.
  • Comentarii: Sincer, o bere parşivă de tot! Până şi berea Chişinău are un gust mai omenesc. Doar brandul şi sticla originală - atât. În general în Republica Moldova la capitolul bere e jale. Vrei să bei seara o bere bună, tre să mergi la market şi să dai o groază de bani pe bere vie autohtonă Kellers, Boheminas sau Chişinău. În rest e spălătură de butoiae şi prafuri aduse dreaku ştie de pe unde...

marți, 19 iunie 2012

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a livrat primul lot de bere Chișinău în România


Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB), unul dintre cei mai mari producători de bere din Moldova a realizat primul export al berii Chișinău. În urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România, berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români.

În cadrul acestui acord, peste Prut se va exporta întreaga gamă de ambalaje sub marca Chișinău Blondă și anume: sticlă 0,5 lt., doza 0,5 lt., PET 1.0, 1.5, 2.0, 2.5,  și Chișinău Draft la KEG 30 lt. și 50 lt.

joi, 7 iunie 2012

De ce bere vie?

1. „Berea vie” este nepasteurizată.
Pasteurizarea reprezintă un proces de încalzire (în decurs de 3 – 20 minute) până la 60 – 80 grade a berii deja preparate şi îmbuteliate în ambalajul corespunzător pentru a distruge şi a suprima capacitatea de reproducere a microorganismelor. Pasteurizarea prelungeşte semnificativ durata de viaţă a berii, însă ea afectează în mare masură gustul băuturii. Şi cu cât este mai înaltă temperatura, cu atât mai puţin gustoasă devine berea. Berea nepasteurizată se pastrează o lună, maximum două luni dacă este bine filtrată.

marți, 5 iunie 2012

Berea nu se aşază numai pe burtă


Berea nu este duşmanul numai al burţii, ci al siluetei în general. Fie albă, blondă, roşcată sau brună, nu berea ar fi vinovată de apariţia burţii, caracteristică marilor consumatori, dar nu abuzivi, ai băuturii cu spumă, arată un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, menţionat de Le Point.

Chiar dacă o jumătate de bere înseamnă cantităţi de alcool variabile (conţinutul de alcool este între 4,5 şi 7%), studii recente afirmă că cine bea sub 500 ml pe zi nu-şi modifică aspectul, cu condiţia să aibă un regim alimentar echilibrat. În schimb, berea pare să favorizeze depunerea grăsimilor pe tot corpul. 

Cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut să evalueze efectele consumului regulat de bere din ţara lor. Au desfăşurat un studiu pe 20.000 de voluntari - aproape 7.900 de bărbaţi şi peste 12.700 de femei, care au fost observaţi timp de opt ani şi jumătate şi împărţiţi în mai multe categorii, în funcţie de câtă bere beau. Li s-au măsurat regulat curba de greutate, circumferinţa taliei şi a şoldurilor, ceea ce a dus la constatarea că, aparent, nu există nicio legătură între proeminenţa abdomenului şi consumul de bere. 

luni, 4 iunie 2012

Ziua de naștere a berii „Chișinău”


Berea „Chișinău” și-a marcat ziua de naștere. S-a întâmplat săptămâna trecută într-un local din Capitală. La eveniment au fost invitați artiști, interpreți, bloggeri și cei mai apropiați prieteni.
În timpul serii, odată cu împlinirea a 139 de ani ai berii Chișinău, compania Efes Vitanta a lansat și versiunea nefiltrată a acesteia. 
Oaspeții serii au avut ocazia să revadă prieteni dragi, să cânte la karaoke, să participe la concursuri pentru a câștiga bere și să se delecteze cu noul membru de familie - Chișinău nefiltrată. 
Evenimentul a durat până seara târziu, timp în care au curs zeci de litri de bere. Și-au marcat prezența la cântat și veselit reprezentanți ai FurioSnails, Alternosfera, Mihai Teodor, FlavyDeejay, dar și alții.