Persoane interesate

joi, 7 iunie 2012

De ce bere vie?

1. „Berea vie” este nepasteurizată.
Pasteurizarea reprezintă un proces de încalzire (în decurs de 3 – 20 minute) până la 60 – 80 grade a berii deja preparate şi îmbuteliate în ambalajul corespunzător pentru a distruge şi a suprima capacitatea de reproducere a microorganismelor. Pasteurizarea prelungeşte semnificativ durata de viaţă a berii, însă ea afectează în mare masură gustul băuturii. Şi cu cât este mai înaltă temperatura, cu atât mai puţin gustoasă devine berea. Berea nepasteurizată se pastrează o lună, maximum două luni dacă este bine filtrată.



2. „Berea vie” este nefiltrată.
Tehnologiile moderne de filtrare dublă ba chiar şi triplă purifică berea de drojdii şi microorganisme nu mai rău decât la pasteurizare, cu toate acestea gustul berii nu este afectat, dar numai îşi pierde „farmecul”. Este evident că o astfel de prelucrare va îndepărta mai multe componente, inclusiv şi cele care influenţează la modul cel mai favorabil asupra gustului. Prin urmare gustul devine mai puţin intens.

3. „Berea vie” este neconservată.
Cel mai periculos proces pentru bere este procesul de conservare (prelucrare chimică). Dacă în procesul filtrării şi pasteurizării berii se înrăutăţeşte gustul şi aroma, inclusiv sunt eliminaţi nutrienţi, atunci la adăugarea înhibitorilor, stabilizatorilor şi a altor conservanţi berea devine periculoasă pentru sănătate. O astfel de bere se păstrează de pâna la 1 an.

4. „Berea vie” este benefică pentru sănătate.
Berea alimentează omul cu vitamine şi minerale. Mai ales berea se recomandă în caz de malnutriţie, indigestie, boli de rinichi şi vezica urinară. Berea reglează respiraţia şi circulaţia sângelui, are un efect pozitiv asupra funcţiei cardiace, creşterii uşoare a secreţiei gastrice şi creşterii absorbţiei intestinale. Savanţii americani au ajuns la concluzia că cei ce consumă zilnic câte 1-2 doze de alcool ( 13,2 g de spirt sau 330 g de bere) reduc riscul de atac de cord cu 50%. În prezent peste hotare medicii prescriu tratamente cu bere, spre exemplu pentru prevenirea şi tratarea bolilor urologice.

5. Termenul de păstrare al „Berii vii” este de câteva zile.
Pînă nu demult era posibil de gustat această bere numai în restaurantele pe lângă care existau mini-fabrici de bere, sau în barurile de pe lîngă unele fabrici de bere. Însă astăzi am încercat să facem astfel ca, cu adevărat berea vie proaspătă să fie disponibilă fiecăruia şi fiecare să o poată savura în atmosfera dorită şi la un preţ mai avantajos. Respectând cu atenţie regimul termic, condiţiile şi termenii de păstrare, vă oferim cea mai bună bere vie, mereu naturală şi proaspătă.

P.S.: Unii vor spune că berea conţine alcool, ceea ce e rău! Însă în comparaţie cu alte băuturi, conţinutul de alcool în bere este foarte redus. Studiile moderne au arătat că o astfel de concentraţie şi dozele raţionale de consum a berii au un efect anti-stres, accelerează circulaţia sangvină, reduc riscul apariţiei bolilor cardiace. Sub o doza raţională se subînţelege o halbă de bere consumată zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu