Persoane interesate

luni, 24 septembrie 2012

Îţi place berea? Aplicaţie pe telefoanele mobile dedicată Oktoberfest

Vrei să-ţi cunoşti nivelul alcoolemiei, să flirtezi sau să ajungi cu bine acasă după ce ai băut multă bere? Totul va fi posibil doar cu ajutorul unui click! Oktoberfest, sărbătoarea berii de la München, a intrat în zona 2.0, scrie Jurnalul.ro.

Oktoberfest, cel mai mare festival popular din lume, aflat în 2012 la a 202-a ediţie, intră de-a binelea în secolul al XXI-lea, după cum demonstrează gama de aplicaţii pentru smartphone-uri şi tabletededicate acestui eveniment.

Gradul de beţie

Aplicaţia "oficială” Oktoberfest i-a atras pe vizitatori, până în prezent fiind înregistrate circa 75.000 de descărcări. Ea permite utilizatorilor care-şi ştiu greutatea şi numărul de halbe de un litru băute să-şi afle gradul de beţie. În plus, dă posibilitatea petrecăreţilor să ştie în cât timp se va putea spune că le-a dispărut starea de euforie.

Un alt atu al aplicaţiei este că arată numărul de calorii dintr-un brezel (covrig) gigantic, dintr-un jambon de porc, un purceluş de lapte sau din alte mâncăruri tradiţionale de la Oktoberfest.


Căutarea cortului, crucială

O altă funcţie, cu actualizare în timp real, arată ce corturi special amenajate pentru Wiesn sunt integral ocupate şi nu mai pot primi musafiri din lipsă de spaţiu. '

Pentru petrecăreţii mai îndrăzneţi există o aplicaţie botezată 'Wiesn, să flirtezi şi să găseşti'. Se poate crea un profil, se pot trimite mesaje altor celibatari, pentru a-i invita la un tur în montagnes russes sau la o bere. Se afişează fotografia, vârsta, tipul de persoană căutată, iar aplicaţia realizează potenţiale cupluri, anunţând locul în care se găseşte fiecare amator de întâlniri.

Pentru a face sărbătoarea mai accesibilă celor care nu locuiesc în Bavaria, există un fel de traducere ce poate fi descărcată, care transformă limba vorbită în zonă în ceva ce se apropie de o germană mai tradiţională. Nu trebuie uitată nici aplicaţia care propune o selecţie a celor mai bune cântece de la Oktoberfest. 

Home, sweet home..

Cineva s-a gândit şi la băutorii prevăzători: ei pot înregistra coordonatele casei lor, iar aplicaţia îi ajută să găsească drumul, în cazul consumului excesiv de bere. 

Berea a început să curgă la tradiţionalul festival Oktoberfest de la München, la 22 septembrie, startul fiind dat de primarul Christian Ude.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu