Persoane interesate

joi, 13 decembrie 2012

Berea previne apariţia răcelii (studiu)

Berea ar putea preveni apariţia virozelor respiratorii, printre care se numără şi răceala, afecţiuni des întâlnite în această perioadă a anului. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea Medicală Sapporo, din Japonia, scrie gandul.info.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o substanţă din hamei, denumită Humulona, joacă un rol important în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece.
Studiul demonstrează că acest ingredient poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane.
În acest moment nu există un vaccin împotriva acestui virus, astfel că descoperirea japonezilor reprezintă un prim pas în dezvoltarea unui tratament eficient în tratarea problemelor respiratorii generate de virusul sincitial respirator. În plus, datele obţinute de specialiştii japonezi mai arată că acest compus ar avea şi efecte antiinflamatorii.
“Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său – Humulona, dovedindu-se un inamic al săcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că este indicat ca berea să fie inclusă  în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens”, declară dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare, mai este de părere dr. Zugravu.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de  un stil de viaţă sănătos şi de o alimentaţie corespunzătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu