Persoane interesate

joi, 28 februarie 2013

Cercetătorii au descoperit un remediu nebănuit împotriva îmbătrânirii

Hameiul, un ingredient-cheie al berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria şi Cehia, berea consumată în cantităţi moderate poate avea proprietăţi antiinflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire, scrie Libertatea.ro.

În studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenţa producţia de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca şi nivelul de triptofan, aminoacid esenţial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor.

Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de ştiinţă din Republica Cehă au adus, la rândul lor, în atenţia publicului rezultatele unui studiu care demonstrează că un consum moderat de bere încetineşte procesul de îmbătrânire şi, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu