Hameiul, un ingredient-cheie al
berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra
organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria şi
Cehia, berea consumată în cantităţi moderate poate avea proprietăţi
antiinflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire, scrie
Libertatea.ro.
În studiul publicat de revista
International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical
University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii
poate influenţa producţia de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii,
ca şi nivelul de triptofan, aminoacid esenţial al cărui nivel scăzut pare să se
asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor.
Sprijinind descoperirile
cercetătorilor austrieci, oamenii de ştiinţă din Republica Cehă au adus, la
rândul lor, în atenţia publicului rezultatele unui studiu care demonstrează că
un consum moderat de bere încetineşte procesul de îmbătrânire şi, mai mult,
reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaţilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu