Persoane interesate

joi, 13 decembrie 2012

Berea previne apariţia răcelii (studiu)

Berea ar putea preveni apariţia virozelor respiratorii, printre care se numără şi răceala, afecţiuni des întâlnite în această perioadă a anului. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea Medicală Sapporo, din Japonia, scrie gandul.info.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o substanţă din hamei, denumită Humulona, joacă un rol important în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece.

vineri, 23 noiembrie 2012

Berea Chișinău – naturală sută la sută ( + comentariile celor păţiţi )


Probabil nu există în Moldova vre-un adult care să nu cunoască berea Chișinău la gust sau cel puțin să nu recunoască logoul acestei beri.
Sunt convins că acest produs are mai mulți fani în țara noastră decât cel mai popular sport – fotbalul.
Berea are mai mulți fani în țara noastră decât cel mai popular sport – fotbalul.
Mă bucură foarte mult faptul că au mai rămas în noi picături de patriotism și că ne este mai aproape de suflet un produs autohton care, pe lângă gust și aromă, ne mai atrage prin valorile pe care le promovează.

luni, 24 septembrie 2012

Îţi place berea? Aplicaţie pe telefoanele mobile dedicată Oktoberfest

Vrei să-ţi cunoşti nivelul alcoolemiei, să flirtezi sau să ajungi cu bine acasă după ce ai băut multă bere? Totul va fi posibil doar cu ajutorul unui click! Oktoberfest, sărbătoarea berii de la München, a intrat în zona 2.0, scrie Jurnalul.ro.

Oktoberfest, cel mai mare festival popular din lume, aflat în 2012 la a 202-a ediţie, intră de-a binelea în secolul al XXI-lea, după cum demonstrează gama de aplicaţii pentru smartphone-uri şi tabletededicate acestui eveniment.

marți, 18 septembrie 2012

Unde se produce cea mai bună bere din lume ? Clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12

Cu toate că industria mondială a berii este dominată în prezent de câteva nume mari precum Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken sau Carlsberg, micii producători au intrat în forţă pe piaţă. Unul dintre aceştia a reuşit să câştige cu produsul său titlul de cea mai bună bere din lume, acordat de site-ul de specialitate Rate Beer, scrie CNBC.
Contrar tuturor aşteptărilor, primul loc în clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12, produsă de călugării din localitatatea belgiană omonimă. Juriul compus din 79 de degustători a acordat cea mai înaltă distincţie băuturii produse de abaţia Saint Sixtus din Westvleteren, după ce a analizat peste 140.000 de tipuri de bere înscrise în concurs de cei circa 12.000 de producători din întreaga lume.

marți, 7 august 2012

Piaţa berii în 2012, tendinţe şi particularităţi

Mai multe surse istorice plaseaza apariţia berii pe teritoriul dintre râurile Tigru şi Eufrat, acum 7 mii de ani. Primele relatări despre bere apar înaintea erei noastre. Consumul ei se atestă în perioada războaielor romane. Pemeleagurile noastre primele relatări despre producţie de bere au o vechime mult mai mică. În Basarabia producţia industrială a berii începe abia în anul 1873, cînd un întreprinzător emigrant german, fondează la Chişinău prima fabrică de bere.
Dumitru NICULĂIŢĂ
În present, piaţa de bere din Moldova este estimată la 12,5 mil. decalitri pe an. Dintre acestea, o cantitate de 8 mil. decalitri este produsă la fabricile din Moldova, iar aproximativ 5 mil. decalitri sunt de import.

marți, 24 iulie 2012

Studiu: Cantitatea de bere produsă în Moldova este în creștere

În total pe tot parcursul anului 2011 în lume au fost produse circa 1,9 miliarde de hectolitri de bere. Un sfert din acest volum i-a revenit Chinei, unde consumul anual al acestei băuturi a ajuns la 490 de milioane de hectolitri. Cel puțin asta arată datele unui raport realizat de Barth-Haаs Group.

Piaţa berii din Asia cunoaște o perioadă de creştere rapidă, consideră experții. Mai mult, berea chineză este practic "fabricată pe apă" devenind foarte limpede și uşoară.

vineri, 20 iulie 2012

O bere reusita se bea alaturi de un factor de remotivare


Sa ma explic (prin “o bere” vom intelege, buninteles, “o sesiune de baut bere”!).

Ideea ca e intr-un grup uman exista totdeauna o tensiune sociala, mare sau mica: atunci cand grupul e proaspat format, tensiunea e mare; cand grupul are in urma o istorie comuna, tensiunea e mai mica, dar nu cu mult mai mica. Cauza acestei tensiuni e de natura animala, probabil, si anume imprecizia ierarhiei (nu stii exact cum sa te raportezi la cei de langa tine, daca esti mai sus sau mai jos decat ei pe scara sociala).

Factorul de remotivare e acel lucru (sau persoana) care abate atentia intregului grup de la tensiunea sus-pomenita;

Действующие пивзаводы республики Молдова (informație în rusă despre fabricile de bere din Republica Moldova)



Тихман Алекс: Действующие пивзаводы на территории Государства Республика Молдова 2007 год Название города Названия фирмы или предприятия Год основания Максимальный обьем Продукция 

1. Кишинев EFES Vitanta Moldova Brewery 1873 10 млн.дал\год Chisinau blonda -4.5% Chisinau draft – 5% Chisinau aurie -5..5% Chisinau tare – 7% Vitanta premium extra – 5 % Vitanta premium classic – 6.5 % ( стекло 0.5, пэт 1, 1.5, 2 л., кеги 50 л, банка ) 

2. Мун. Кишинев Будешты Makler - plus 90 - e 300 000 дал\год макс 10 тонн\сутки Kellers blonda – 4 % Kellers blonda clasica – 4.5 % Kellers bruna – 4.7 % ( Пэт 0.5, 1, 1.5, 2 л, кеги ) 

3. Мун.Кишинев Гратиешты I.M. RIVEX 1998 200 000 дал\год Bohemian Kings Beer 3.5 % ( кеги ) 4. Кишинев Beer House Пивоварня - ресторан 90 - е 500 л\ сутки Светлое фильтрованное\нефильтрованное Темное нефильтрованное Красное 

miercuri, 11 iulie 2012

Berea Chişinău la butoi, adusă acasă


Recent, a apărut serviciul de livrare la domiciliu a berii Chișinău la halbă, în orice cantitate și în orice colț al capitalei.

Este greu de imaginat o petrecere perfectă fără o bere de calitate, proaspătă și răcoritoare. De obicei, ca să dai o petrecere, e nevoie să mergi la magazin, să procuri bere, să asiguri transportarea ei și să găsești suficient loc în frigider. Dar dacă petrecerea este undeva în afara orașului, situația se complică cu mult, și atunci, ești în căutarea unei soluții, ca să ai o bere rece pe toată durata picnicului. Nu de alta, dar sunt cam prea multe griji, de altfel, și până le rezolvi pe toate, îți trece și cheful de chef. 

Din vara asta însă, producătorul berii Chișinău - compania Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB), îți vine în ajutor, ca un prieten adevărat și îți dă soluția mult așteptată, cum să organizezi o petrecere pe cinste fără prea multă bătaie de cap. 

marți, 10 iulie 2012

Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XII-a

Filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova de comun acord cu primăria municipiului Bălţi Vă invită să participaţi la “Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XII-a ce se va desfăşura în perioada 13 – 15 iulie 2012. Locul desfăşurării Festivalului – piaţa centrală municipală “Vasile Alecsandri”.
Sunt invitaţi:
-         producători de bere şi băuturi răcoritoare, sucuri şi nectare din ţară şi de peste hotare;
-         producători şi furnizori de utilaj şi veselă pentru berării, baruri, material pentru ambalaj;
-         producători de gustărică la bere: snacksuri, cipsuri, pizza, alune,caşcaval, diferite produse din carne (salamuri, mici, frigărui, etc.), peşte şi produse de mare;
Pentru informaţii suplimentare ne contactaţi la tel/fax:
(231) 2-92-27, 2-34-79, , 2 70 35.

Kasztelan Niepasteryzowane

Bere nepasteurizată Kasztelan Niepasteryzowane este o bere poloneză produsă în centrul Poloniei, regiunea Sierpc.

Proces tradiţional de producere a berii. Se foloseşte apă tratată şi  ingrediente naturale, atent selectate şi fătă urmă de conservaţi.

Berea Kasztelan Niepasteryzowane se caracterizează printr-o aromă uşoară de hamei, gust proaspăt frumos.


Extract de 12,5%
Alcool 5,7%

Disponibil în caseta de 0,5 L, 0,5 L sticla.

vineri, 22 iunie 2012

Ce tipuri de bere gasim in Ucraina la Euro 2012?


Berea din Ucraina este asemanatoare cu cea din Cehia insa in tara gazda a campionatului european vom gasi cu siguranta mai multe tipuri de bere. Berea din Ucraina este de calitate, mai ales daca o comparam cu berea ruseasca. In general berea din Rusia si Ucraina tind sa respecte stilul traditional german cu cateva exceptii. Cele mai importante tipuri de bere din Ucraina sunt:
  • SVITLE (Light) – Pale Lager standard cu ABV de 4-5%. Fara aroma prea puternica  insa per ansamblu bere buna care nu iese din tipare. Cea mai buna din aceasta categorie:Lviviske Premium.

Bere EFES PILSENER 0.5L

Pilsener este un tip de bere blondă cu fermentare în straturile inferioare, care a fost produsă pentru prima dată în oraşul Pilzen din Boemia, în anul 1842.

Efes Pilsener simbolizează veselia şi spiritul pozitiv, acele momente speciale de fericire şi relaxare, pline de spiritualitate.

  • Ingrediente: apă, malţ, melasă de maltoză, hamei.
  • Conţinutul în extract al mustului de malţ: 12 %.
  • Valoarea energetică: 46 kcal / 100g.
  • Valoarea nutritivă la 100 g: proteine – 0,6 g, glucide – 4,7 g.
  • Pasteurizată
  • Nu conţine conservanţi şi aditivi alimentari.
  • Comentarii: Sincer, o bere parşivă de tot! Până şi berea Chişinău are un gust mai omenesc. Doar brandul şi sticla originală - atât. În general în Republica Moldova la capitolul bere e jale. Vrei să bei seara o bere bună, tre să mergi la market şi să dai o groază de bani pe bere vie autohtonă Kellers, Boheminas sau Chişinău. În rest e spălătură de butoiae şi prafuri aduse dreaku ştie de pe unde...

marți, 19 iunie 2012

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a livrat primul lot de bere Chișinău în România


Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB), unul dintre cei mai mari producători de bere din Moldova a realizat primul export al berii Chișinău. În urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România, berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români.

În cadrul acestui acord, peste Prut se va exporta întreaga gamă de ambalaje sub marca Chișinău Blondă și anume: sticlă 0,5 lt., doza 0,5 lt., PET 1.0, 1.5, 2.0, 2.5,  și Chișinău Draft la KEG 30 lt. și 50 lt.

joi, 7 iunie 2012

De ce bere vie?

1. „Berea vie” este nepasteurizată.
Pasteurizarea reprezintă un proces de încalzire (în decurs de 3 – 20 minute) până la 60 – 80 grade a berii deja preparate şi îmbuteliate în ambalajul corespunzător pentru a distruge şi a suprima capacitatea de reproducere a microorganismelor. Pasteurizarea prelungeşte semnificativ durata de viaţă a berii, însă ea afectează în mare masură gustul băuturii. Şi cu cât este mai înaltă temperatura, cu atât mai puţin gustoasă devine berea. Berea nepasteurizată se pastrează o lună, maximum două luni dacă este bine filtrată.

marți, 5 iunie 2012

Berea nu se aşază numai pe burtă


Berea nu este duşmanul numai al burţii, ci al siluetei în general. Fie albă, blondă, roşcată sau brună, nu berea ar fi vinovată de apariţia burţii, caracteristică marilor consumatori, dar nu abuzivi, ai băuturii cu spumă, arată un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, menţionat de Le Point.

Chiar dacă o jumătate de bere înseamnă cantităţi de alcool variabile (conţinutul de alcool este între 4,5 şi 7%), studii recente afirmă că cine bea sub 500 ml pe zi nu-şi modifică aspectul, cu condiţia să aibă un regim alimentar echilibrat. În schimb, berea pare să favorizeze depunerea grăsimilor pe tot corpul. 

Cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut să evalueze efectele consumului regulat de bere din ţara lor. Au desfăşurat un studiu pe 20.000 de voluntari - aproape 7.900 de bărbaţi şi peste 12.700 de femei, care au fost observaţi timp de opt ani şi jumătate şi împărţiţi în mai multe categorii, în funcţie de câtă bere beau. Li s-au măsurat regulat curba de greutate, circumferinţa taliei şi a şoldurilor, ceea ce a dus la constatarea că, aparent, nu există nicio legătură între proeminenţa abdomenului şi consumul de bere. 

luni, 4 iunie 2012

Ziua de naștere a berii „Chișinău”


Berea „Chișinău” și-a marcat ziua de naștere. S-a întâmplat săptămâna trecută într-un local din Capitală. La eveniment au fost invitați artiști, interpreți, bloggeri și cei mai apropiați prieteni.
În timpul serii, odată cu împlinirea a 139 de ani ai berii Chișinău, compania Efes Vitanta a lansat și versiunea nefiltrată a acesteia. 
Oaspeții serii au avut ocazia să revadă prieteni dragi, să cânte la karaoke, să participe la concursuri pentru a câștiga bere și să se delecteze cu noul membru de familie - Chișinău nefiltrată. 
Evenimentul a durat până seara târziu, timp în care au curs zeci de litri de bere. Și-au marcat prezența la cântat și veselit reprezentanți ai FurioSnails, Alternosfera, Mihai Teodor, FlavyDeejay, dar și alții.

marți, 29 mai 2012

Bere şi fotbal. Programul meciurilor la Euro 2012

Bere şi fotbal. Programul meciurilor la Euro 2012


8 iunie: Polonia - Grecia (Grupa A, Varşovia, ora 21:45) - TVR 1

8 iunie: Rusia - Cehia (Grupa A, Wroclaw, ora 21:45) - Dolce Sport

9 iunie: Olanda - Danemarca (Grupa B, Harkov, ora 19:00) - TVR 1

9 iunie: Germania - Portugalia (Grupa B, Lvov, ora 21:45) - Dolce Sport


marți, 22 mai 2012

Chişinău Nefiltrată

Azi încercăm o bere nouă, Chișinău Nefiltrată. 


Chişinău Nefiltrată


Taria (ABV %): 5.0

Denistatea (%): 12
Producator: Efes Vitanta Moldova Brewery, Chişinău, Republica Moldova
Anul infiintarii fabricii: 1873
Anul producerii: 2012
Volumul:  0.5 litri



Berea nefiltrata Светлое «Chisinau nefiltrata», pasteurizata
Ingrediente: apa, hamei, melasa de maltoza, orez.
Valabilitate: 90 zile.


Sincer sa fiu in afara de ambalajul frumos nu m-a impresionat cu nimic. Ba dimpotriva, chiar am ramas dezamagit de continut. 
Pe langa faptul ca este pasteurizata, nu are nici macar gust de bere nefiltrata, ca sa nu mai zic de aroma...

Concluzii: 
Chisinau Nefiltrata e doar un siretlic de sezon, prin care cei de la fabrica de bere Chisinau nadajduiesc sa atraga cat mai multi clienti. Si parerea mea e ca le-a reusit destul de bine, pentru ca chiar din prima saptamana berea Chisinau Nefiltrata s-a vandut ca panea calda...


duminică, 13 mai 2012

Bere nefiltrată din Ucraina - "Львівське Білий лев" (Leul Alb)

Vă recomand o bere nefiltrată din Ucraina - "Львівське Білий лев" /  "Lviv White Lion" (trad. în română: Leul Alb) 
Berea "Lviv White Lion" se consumă cel mai bine din halbe mari la o temperatură de 7-10 grade. Înainte de a savura, se agită lent. 

E o bere nefiltrată albă, care la gust se aseamănă foarte mult cu berea nemţească  Franziskaner Weissbier.

"Lviv White Lion", cu puterea de 4,2% se comercializează în sticle de 0,5 litri şi în keg-uri de 30 litri.
Preţ comercial în Ucraina: 0, 80 euro.


vineri, 4 mai 2012

Utilizări neobişnuite pentru bere

Românii sunt mari consumatori de bere aşa că ştiu foarte bine cum să utilizeze acest lichid. Mai ales în această perioadă în care grătarele sfârâie cu mici şi cârnaţi, berea nu poate lipsi. 

Ce faci însă dacă după o petrecere ţi-au rămas nişte sticle pline doar pe jumătate cu bere. Este păcat să arunci berea aceasta pe care o poţi folosi în diverse moduri.


Iată câteva idei la care nu te-ai fi gândit.

marți, 1 mai 2012

Putin și Medvedev au băut bere după mitingul de 1 mai

După mitingul prilejuit de Ziua Internațională a Solidarității Muncii, președintele și prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev și Vladimir Putin au băut bere într-un local de pe Arbat. 

La bere, oficialii ruși au servit chips-uri, nuci, plăcite și raci. Deși gustări pe masă erau de ajuns, Medvedev și Putin au studiat meniul după care și-au ales mâncare pentru cină, scrie VESTI.MD. Președintele rus și-a ales cartofi fierți cu cod, iar premierul - cartofi prăjiți cu mici din miel. Ambii și-au luat bere nefiltrată.
 Mai târziu, celor doi demnitari de stat s-a alăturat liderul Federației Sindicatelor Independente din Rusia, Mihail Șmakov, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Moscova Mihail Nagaytsev și câțiva deputați din Duma de Stat.
După o oră, oficialii au plecat, iar proprietarul barului i-a înmânat președintelui și premierului rus câte card special pentru oaspeții de onoare.

sâmbătă, 4 februarie 2012

Bosman - o bere poloneză apreciată în Europa (Bosman, polska marka piwa)

Bosman - un brand de bere produsă de Bosman Brewery SA Szczecin, care aparţine grupului de fabricare a berii Carlsberg Polonia SA. Szczecin este marca pilot a fabricii de bere.

Berea Bosman este produsă în două tipuri:

Bosman Full
Bere Lager cu conținut de 12,5% din extract şi 5,7% alcool în volum. Berea este turnată în sticle şi cutii de 0,5 l, cu o culoare roşie  și cu o trăsătură distinctivă pe etichete.

Bosman Special
Bere Lager  puternică cu conținut de specii (de volum) 6,6% alcool, iar 14,9% din extractul . Berea este turnată în sticle şi cutii de 0,5 l, cu o culoare verde și cu o trăsătură distinctivă pe etichete. Producătorul declară că specială are un gust mai intens, cu o amărăciune caracteristică notabilă.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Bere Reciţkoe / Речицкое (made in Belarus)

Bere Reciţkoe / Речицкое (made in Belarus)

Producător: Fabrica de bere din or. Reciţa, Belarus.
Din anul 2008, 51 % din acţiunile fabricii au fost procurate de compania Heineken Belarus.

O bere blondă, cu un gust pătrunzător de hamei. Am servit-o cu plăcere în timpul vizitei mele în capitala Belarusului or. Minsk.

Preţul acestei beri este de aproximativ 80 de eurocenti. Această bere se bucură de o mare popularitate în rândurile bieloruşilor.